Jongeren Informatie
Punt Amsterdam-Noord
020 333 9222
info@jipnoord.nl

Rechten & Plichten

Contract en CAO

Als je een baan hebt gevonden, onderteken je een arbeidscontract of arbeidsovereenkomst. Doe dat niet klakkeloos: controleer altijd of de voorwaarden in je contract kloppen.

Je hebt contracten voor onbepaalde tijd (beter bekend als ‘vast contract’) en contracten voor onbepaalde tijd (‘tijdelijke contract’). Een tijdelijk contract loopt op een afgesproken datum af zonder dat je hoeft op te zeggen. Een tijdelijk contract kan ook verlengd worden. In een contract kan een proeftijd opgenomen worden. Dat is een periode vanaf de ingangsdatum van je contract waarin er voor jou en je baas geen opzegtermijn geldt. Heb je een arbeidscontract voor korter dan twee jaar, dan is je proeftijd maximaal een maand. Bij een arbeidscontract van langer dan twee jaar geldt een proeftijd van maximaal 2 maanden. Een proeftijd moet altijd schriftelijk worden vastgelegd en is voor beide partijen gelijk. Tijdens je proeftijd mag je werkgever je zonder opzegtermijn ontslaan. Hij hoeft geen reden voor het ontslag op te geven, tenzij je erom vraagt.

Vakbonden en werkgevers maken voor verschillende sectoren op de arbeidsmarkt gezamenlijke afspraken over bijvoorbeeld loon en vakantie. Die leggen ze vast in een Collectieve Arbeidsovereenkomst (CAO). Werk je in een sector met een CAO, dan moeten de afspraken in je contract kloppen met de afspraken die in de CAO voor jouw sector staan. Niet alle sectoren hebben een CAO. Je vakbond kan je meer informatie geven.
Als je zelf ontslag neemt, schrijf dan een ontslagbrief en houd je aan de opzegtermijn, tenzij je met je werkgever iets anders hebt afgesproken.

Contact met JIP

Geopend ma-di-do-vr 12.00 en 17.00 uur.

Adres: Termini 22

Telefoon: 020-3339222

SMS of What’s App:
06 2326 0849

Stuur ons een E-mail

Like ons op

Tip!

Condooms? Bij het JIP koop je 10 condooms voor €1!

Evenement van de week

Welke evenementen zijn er in Noord?

Volg het op.